UVJETI I ODREDBE KORIŠTENJA Majstor kuhar WEB STRANICE

 

ODREDBE I UVJETI KORIŠTENJA

DOBRODOŠLI NA Majstor kuhar (U DALJNJEM TEKSTU “Studio”) INTERNET STRANICU (STRANICA). MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE OVE ODREDBE I UVJETE PRIJE KORIŠTENJA OVE STRANICE. OVA STRANICA SMIJE SE KORISTITI ISKLJUČIVO U SVRHU INFORMIRANJA. KORIŠTENJEM STRANICE I PREUZIMANJEM PODATAKA S ISTE PRIHVAĆATE UVJETE I ODREDBE KORIŠTENJA (”UVJETE”). AKO NE PRIHVAĆATE UVJETE, NE KORISTITE STRANICU I NE PREUZIMAJTE PODATKE S NJE.

 

Kolačići (Cookies)

Majstor kuhar koristi tehnologiju „kolačića” (cookies) s ciljem unaprijeđenja i poboljšanja korištenja Stranice. „Kolačići” su dokumenti koji se šalju na vaše računalo i prepoznaju vas kao jedinstvenog korisnika te spremaju vaše osobne preference i tehničke podatke. Koristimo:
a) stalne kolačiće (ostaju na vašem računalu dok ih ne izbrišete)
b) privremene kolačiće (traju dok ne zatvorite pretraživač koji koristite)

Kolačići sami po sebi ne sadrže i ne otkrivaju bilo kakve osobne podatke. Ako osobne podatke dostavite putem Stranice mogu se povezati s podacima spremljenim u kolačićima. Ako ne prihvaćate Majstor kuhar korištenje kolačića, podešene postavke na svom pretraživaču možete promijeniti tako da pretraživač ne prihvaća kolačiće (upute o tome kako izmijeniti postavke u pretraživaču možete pronaći u odjeljku Pomoć na vašem pretraživaču).

Ako izmijenite postavke, nećete imati pristup određenim dijelovima Stranice.

 

Dozvole

Prema uvjetima utvrđenim u ovom ugovoru Studio vam daje neekskluzivno, neprenosivo, ograničeno pravo pristupa, korištenja i prikaza ove stranice i materijala koji se na njoj nalaze. Prihvaćate da nećete ometati ili pokušati ometati rad stranice na bilo koji način.

Studio vam dopušta pregled i učitavanje informacija (Materijala) na stranici samo za vašu osobnu, nekomercijalnu uporabu. Ovo ovlaštenje ne predstavlja prijenos prava nad Materijalima i kopijama Materijala i podliježe slijedećim ograničenjima: 1) na svim kopijama učitanog Materijala morate zadržati sve oznake autorskih i drugih vlasničkih prava sadržanih u Materijalima; 2) ne smijete mijenjati Materijale na bilo koji način, umnožavati ih ili javno prikazivati, izvoditi ili raspačavati, ili na drugi način koristiti ili prenositi ih u bilo kakve javne ili komercijalne svrhe; i 3) Materijale ne smijete prenositi bilo kojoj drugoj osobi ukoliko ih niste obavijestili o ovim Uvjetima i ukoliko ih oni nisu prihvatili. Potvrđujete da ćete se pridržavati svih dodatnih ograničenja prikazanih na Stranici već prema izmjenama i ažuriranju koje Stranica provodi s vremena na vrijeme. Ova stranica, uključujući sve Materijale, je autorsko pravo zaštićeno nacionalnim zakonima o autorskom pravu i odredbama međunarodnih ugovora. Prihvaćate pridržavati se zakona o autorskom pravu u svijetu, i spriječiti bilo kakvo neovlašteno kopiranje Materijala. Osim ako je ovdje izričito utvrđeno, Studio vam ne daje nikakvo izričito ili prešutno pravo temeljem patenata, nacrta, oznaka robnih marki, autorskih prava ili tajnih trgovačkih propisa.

 

Korisnički računi

Od vas se može zatražiti da otvorite korisnički račun kako bi mogli pristupiti pojedinim dijelovima Stranice s ograničenim pristupom. U tom slučaju morate provesti registracijski postupak dostavljajući potpune i točne informacije kako je navedeno u odgovarajućem registracijskom formularu. Od vas će se također tražiti da odaberete lozinku i korisničko ime. U potpunosti ste odgovorni za održavanje povjerljivosti vaše lozinke i računa. Nadalje, u potpunosti ste odgovorni za sve aktivnosti koje se odvijaju pod vašim korisničkim imenom. Ovime potvrđujete se da ćete bez odlaganja obavijestiti Studio o svakom neovlaštenom korištenju vašeg korisničkog računa ili bilo kojem drugom sigurnosnom propustu. Studio nije odgovoran ni za kakve štete koje mogu nastati kao rezultat korištenja vaše lozinke ili računa od strane nekog drugog.

 

Korisnička jamstva

Pristajanjem na ove Uvjete potvrđujte i jamčite da ćete Stranicu koristiti u skladu s ovim Ugovorom s postojećim i budućim pravilima i uvjetima korištenja. Potvrđujete da nećete koristiti ovu Stranicu za: (a) prenošenja spama ili nedozvoljenu komunikaciju; (b) pretvaranje da ste Studio ili netko drugi; (c) krivotvorenje zaglavlja ili manipuliranje obilježjima Stranice kako bi prikrili izvor nekog sadržaja prenesenog putem Stranice; (d) krivo prikazivanje vaše povezanosti s nekom fizičkom ili pravnom osobom; (e) ponašanje na način koji negativno utječe na mogućnost korištenja Stranice od drugih korisnika; (f) uključivanje u aktivnosti koje bi kršile neki važeći zakon; (g) prenošenje ili objavljivanje sadržaja koji je nezakonit, uvredljiv, klevetnički, vulgaran, štetan, iskorištavajuć i uznemirujuć ili na drugi način sporan ili koji sadržava reklamiranje proizvoda ili usluga; (h) prikupljanje ili pohranjivanje osobnih podataka o drugim korisnicima, osim ako vas oni ne ovlaste ili i) ukoliko se ne pridržavate povlačenja ovlaštenja kao što je opisano u h). Ako ne pristajete na ove uvjete, ne smijete koristiti Stranicu, a ovim se Ugovorom Studio zakonski ne obvezuje, i zadržava sva svoja zakonska prava u odnosu na takvo nepridržavanje.

Ako prekršite ove Uvjete podložni ste plaćanju kompenzacije za uzrokovanu štetu kao posljedicu vaših postupaka Studiju.

 

Izmjene

Studio zadržava pravo izmijeniti, preinačiti, dodati ili ukloniti bilo koji dio ovih Uvjeta ili Uvjete u cjelostu prema vlastitom nahođenju, u bilo koje vrijeme. Izmjene ovog Ugovora stupaju na snagu kada je obavijest o takvoj izmjeni prikazana na Stranici. Ako nastavite koristiti Stranicu nakon što su izmjene Ugovora prikazane na Stranici, potvrđujete da ste suglasni s novim Uvjetima.

Studio smije izmijeniti, ukloniti i ispraviti greške ili propuste u bilo kojem dijelu Stranice, izvršiti druge izmjene na Stranici, materijalima i proizvodima, programima, uslugama ili cijenama (ako su navedene) koji su opisani na Stranici, isključiti ili dokinuti neki dio Stranice, uključujući dostupnost bilo kojeg od sadržaja Stranice, u bilo koje doba bez prethodne najave. Studio može ograničiti određene sadržaje i usluge ili ograničiti vaš pristup dijelovima Stranice ili Stranici u potpunosti bez najave ili odgovornosti. Studio može u svako doba otkazati gore navedeno ovlaštenje, prava i dopuštenja, nakon čega ste dužni odmah uništiti sve Materijale koje ste preuzeli sa stranice.

 

Priznanje prava intelektualnog vlasništva

Potvrđujete da sva prava intelektualnog vlasništva (uključujući uz ostalo i autorsko pravo, patente, know-how, povjerljive informacije, prava na bazu podataka, prava na oznake robnih marki i dizajne (bilo da su registrirani ili ne) na Stranici pripadaju Studiju  ili davateljima licence. Sva prava intelektualnog vlasništva i institut „dobre volje” koja proizlaze iz korištenja prava intelektualnog vlasništva koja pripadaju Studiju pripast će Studiju.

 

Dijeljenje osobnih podataka s Studijem

Dijeljenje osobnih podataka s Studijem omogućuje nam da vam ponudimo brojne pogodnosti. Korištenjem korisničkih računa ili drugim registracijama lakše i pogodnije:
• registrirate vašu kupovinu kako bi ostvarili sve pogodnosti na koje imate pravo
• možete zatražiti informacije koje odgovaraju vašim interesima
• primate personalizirane poruke o posebnim ponudama
• brže provjeravate ponude rezervnih dijelova i dodatne opreme
• dobivate obavijesti i informacije o promotivnim događanjima za koje ste registrirani

Također nam omogućujete provođenje istraživanja tržišta i statističkih istraživanja u cilju razvijanja boljih proizvoda, unaprijeđenja internet stranica i bolje upoznavanje naših potrošača. Možete odabrati da dijelite svoje podatke s nama na više načina; popunjavanjem registracijskog obrasca kako bi postali članom, naručivanjem usluge ili instalacije, sudjelovanjem u nagradnim igrama i natječajima, dolaskom na promotivne događaje, registracijom kupovine, kupovinom u našoj internet prodavaonici, sudjelovanjem u promocijama ili upisom na newsletter popis.

Vaši osobni podaci biti će spremljeni u središnjoj bazi podataka kako bi s vama komunicirati o proizvodima ili posebnim ponudama. Ako ne želite primati promotivne materijale, uskratite svoj pristanak pri ispunavanju registracijskog obrasca.

Prikupljenim podacima može upravljati pažljivo odabrnana skupina zaposlenika Studija. Osim u gore navedenom slučaju vaši osobni podaci neće biti dostupni niti jednoj trećoj strani bez vašeg pristanka.

Ukoliko ne želite primati personalizirane ponude i informacije, možete prekinuti njihovo primanje korištenjem opt-out funkcije koja se nalazi u elektroničkoj pošti ili u postavkama vašeg korisničkog računa. Ako želite da uklonimo vaše detalje, možete u potpunosti ukinuti korisnički račun.

Vaši osobni podaci koje dajete pri kupovini ili narudžbi usluga na internetu biti će korišteni isključivo pri ispunjavanju obveza prema vama, osim ako ne otvorite korisnički račun ili se upišete na newsletter popis.

 

Informacije koje dostavljaju korisnici

Osobni podaci koje dostavljate na ovu Stranicu zaštićeni su nadležnim zakonima. Međutim, ne šaljite povjerljive informacije ili vlasničke podatke Studiju putem ove Stranice. Potvrđujete da se informacije ili materijali koje vi ili netko drugi u vaše ime dostavi Studiju neće smatrati povjerljivim niti će se smatrati zaštićenim vlasničkim podacima. Dostavljajući bilo koju takvu informaciju ili materijale Studiju u potpunosti ustupate i prenosite na Studio sva prava na intelektualno vlasništvo nad takvim informacijama ili materijalima i Studio smije slobodno bez ograničenja koristiti, umnožavati, prikazivati, javno izvoditi, prenositi, raspačavati, izmijeniti, ustupiti, i licencirati takve informacije i materijale, bez obveze ikakve naknade prema vama, a vi nadalje pristajete da Studio slobodno koristi ideje, koncepte ili know-how koje ste vi ili netko u vaše ime dostavili Studiju. Nadalje, jamčite da Studiju nećete dostaviti informacije ili materijale koji su klevetnički, štetni, prijeteći, opsceni, uznemirujući, iskorištavajući, uvredljivi, ili na drugi način nezakoniti prema važećim zakonima, ili koji sadržavaju zaštićeni vlasnički materijal drugih.

Studio zadržava pravo da sa Stranice, prema vlastitoj procjeni, ukloni informaciju koju ste dostavili.

 

Sigurnost

Ne smijete: (a) koristiti bilo koji uređaj ili software koji mogu ometati rad Stranice; (b) poduzimati radnje kojima opterećujete Stranicu postavljanjem nerazumno i neproporcionalno velikog sadržaja (kao što je slanje masovnih poruka – spamming ), ili (c) ometati ili vršiti neovlaštene promjene na softwaru Stranice ili njezinoj funkcionalnosti, uključujući postavljanje materijala na Stranicu, koji su zaraženi računalnim virusima, trojanskim konjima, logičkim bombama ili drugim elementima koji mogu oštetiti ili ometati programsku strukturu Stranice.

 

Internet stranice trećih strana

Studio ne preuzima obvezu nadgledanja ili kontrole sadržaja internet stranica trećih strana, niti je odgovoran za točnost i pouzdanost istih. Nadalje, Studio može na ovoj Stranici omogućiti poveznice (linkove) za stranice na internetu koje održavaju druge pravne osobe. Ako koristite te stranice, napustit ćete ovu Stranicu. Ako posjetite neku povezanu stranicu, činite to na osobni rizik i odgovornost i dužni ste poduzeti sve zaštitne mjere protiv računalnih virusa i drugih štetnih elemenata. Studio ne daje nikakva jamstva niti izjave u vezi s bilo kojom povezanom stranicom ili informacijom koja se na istoj pojavi ili nekim drugim proizvodima ili uslugama opisanim na istoj. Poveznice ne čine pravnu vezu između Studija i povezanih stranica i Studio ne može preuzimati odgovornost za materijale i proizvode koji se nude na povezanim stranicama. Poveznice ne podrzumijevaju da su Studio ili sponzori te stranice, povezani ili udruženi, ili zakonski ovlašteni koristiti neku oznaku robne marke, trgovačko ime, logotip ili simbol autorskog prava koji je istaknut na ili dostupan putem poveznice, ili da je neka povezana stranica ovlaštena koristiti neku oznaku robne marke, trgovačko ime, logotip ili simbol koji je autorsko pravo Studija ili nekog od njegovih povezanih društava ili podružnica.

 

Vanjski poveznice na prema ovoj Stranici

Vanjske poveznice prema ovoj Stranici nisu dozvoljene bez prethodnog pismenog odobrenja Studija, osim što Studio pristaje na poveznice koje su: (i) isključivo tekstualne poveznice koje sadrže samo ime Studio i ne sadrže nikakve zaštićene vlasničke oznake robne marke ili davatelja licence, (ii) poveznica upućuje samo na www.majstorkuhar.hr, ali ne i na dublje stranice, (iii) poveznice, kada aktivirane, prikazuje tu stranicu na cijelom ekranu u prozorčiću pretraživača u punoj funkciji za pretraživanje, a ne unutar „okvira“ povezane stranice, i (iv) izgled, smještaj i drugi aspekti poveznice ne stvaraju lažne dojmove da su pravna osoba ili njezine aktivnosti ili proizvodi povezani ili sponzorirani od strane Studija niti biti takve prirode da bi naštetile ili umanjile institut „dobre volje” povezan s imenom i oznakom robne marke Studija. Studio zadržava pravo opozvati odobrenje poveznice u bilo koje vrijeme prema vlastitom nahođenju.

 

Odricanje prešutnih jamstava

Iako su poduzete mjere da se osigura točnost informacija na ovoj Stranici, Studio ne preuzima ODGOVORNOST ZA TOČNOST ISTIH. MATERIJALI MOGU SADRŽAVATI NETOČNOSTI I TIPOGRAFSKE POGREŠKE. Studio NE JAMČI TOČNOST ILI POTPUNOST MATERIJALA ILI POUZDANOST BILO KOJEG SAVJETA, MIŠLJENJA, IZJAVE ILI DRUGE INFORMACIJE PRIKAZANE ILI DISTRIBUIRANE PUTEM STRANICE. IZRIČITO SE SLAŽETE DA JE BILO KAKVO OSLANJANJE NA TAKVA MIŠLJENJA, SAVJETA, IZJAVE, MEMORANDUME ILI INFORMACIJE NA OSOBNU ODGVORNOST. SAV SADRŽAJ SE NUDI KAKAV JEST, BEZ IKAKVIH UVJETA, JAMSTAVA ILI ODREDBI BILO KOJE VRSTE. Studio DO NAJVIŠE ZAKONOM DOZVOLJENE RAZINE PRUŽA SADRŽAJ STRANICE I IZRIČITO SE ODRIČE BILO KAKVE IZJAVE ILI JAMSTAVA BILO KOJE VRSTE, IZRIČITIH ILI PREŠUTNIH, UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA JAMSTVA U POGLEDU TRŽIŠNE PROĐE, PRIKLADNOSTI ZA ODREĐENU SVRHU, NEPOVREĐIVANJU TUĐIH PRAVA U POGLEDU BILO KOJEG SADRŽAJA DOSTUPNOG PUTEM OVIH STRANICA, U VEZI S FUNKCIONIRANJEM OVE STRANICE ILI SADRŽAJEM. Studio SE ODRIČE JAMSTVA I ISKLJUČUJE SVA PREDSTAVLJANJA U POGLEDU SIGURNOSTI OVE STRANICE. PRIHVAĆATE MOGUĆNOST DA SVAKA POSLANA INFORMACIJA MOŽE BITI ZAUSTAVLJENA. Studio SE ODRIČE JAMSTVA DA SU STRANICA ILI SERVERI KOJI PODRŽAVAJU TU STRANICU ILI ELEKTRONIČKA KOMUNIKACIJA POSLANA OD STRANE Studija SLOBODNI OD VIRUSA ILI DRUGIH ŠTETNIH ELEMENATA. SVE TAKVE IZJAVE, JAMSTVA I UVJETI SU ISKLJUČENI OSIM U OBIMU U KOJEM ZAKON ZABRANJUJE NJIHOVO ISKLJUČIVANJE.

 

Odricanje odgovornosti

NI U KOJEM SLUČAJU Studio NIJE ODGOVORAN ZA BILO KOJU IZRAVNU, NEIZRAVNU, POSLJEDIČNU, KAŽNJIVU, POSEBNU ILI SLUČAJNU ŠTETU (UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA, ŠTETE ZA GUBITAK POSLA, UGOVORA, PRIHODA, PODATAKA, INFORMACIJA ILI PREKIDA POSLOVANJA) KOJI PROIZAĐU IZ ILI U VEZI S KORIŠTENJEM ILI NEMOGUĆNOŠĆU KORIŠTENJA STRANICE ILI SADRŽAJA ILI GREŠAKA I PROPUSTA U SADRŽAJU I FUNKCIONIRANJU OVE STRANICE, ČAK I AKO JE Studio BIO OBAVIJEŠTEN O MOGUĆNOSTI TAKVE ŠTETE. Studio SE ODRIČE ODGOVORNOSTI I JAMSTVA ZA POGREŠKE, NETOČNOSTI, IZOSTAVLJENE PODATKE I DRUGE NEDOSTATKE ILI NEPRAVODOBNOSTI ILI NEPRAVOVALJANOSTI BILO KOJEG PODATKA DOSTUPNOG NA STRANICI.

 

Obveza ublažavanja gubitka

Bez obzira na ograničenja odgovornosti utvrđenih u ovom ugovoru, snosite svu odgovornost za ublažavanje gubitaka ili šteta koji nastanu u vezi s nekim potraživanjem ili postupanjem (bilo za nemar, kršenje ugovora ili nešto drugo) koje biste potraživali od Studija.

 

Obavijesti

Svako pozivanje na „pismeni oblik“, „obavijesti”, „najave” i „obavještavanje” i slično odnosi se isključivo na metode elektroniče komunikacije (npr. elektroničku poštu), pod uvjetom da strana koja se poziva na komunikaciju zadrži prihvatljive dokaze da je komunikacija poslana i primljena.

 

Vremenski okvir i pojedinačnosti

Ovaj ugovor predstavlja cjelokupni ugovor između Studija i vas u vezi s korištenje ove stranice. U slučaju da imate razlog za tužbu u vezi s korištenjem stranice, spor morate pokrenuti unutar 1 (jedne) godine nakon što potraživanje ili razlog za tužbu nastupi. Ako bilo koji dio ovih Uvjeta bude određen od strane nadležne pravosudne institucije kao nevaljan ili neprimjenjiv, zamijeniti će se primjenjivim dijelom koji najbolje odgovara namjeri originalnog dijela, a ostatak Uvjeta ostat će na snazi.