Jednodnevni tečajevi

Pridružite se timu Majstor kuhar za prekrasnom danu interaktivnog učenja kroz jednodnevni tečaj u Kulinarskom studiu. Ovo je zabavan i neformalan uvod u kuhanje gdje ćemo vam pokazati niz različitih tehnika i ideja koje će vam pomoći u svakodnevnom pripremanju jela kod kuće. Kako pripremiti veprovinu, kako napraviti najbolji T-bone, koliko dugo se mijesi tijesto za kruh, što je wellnes food, na koji način najbolje očistiti ribu illi kako pripremiti wok..... mi znamo, vi doznajete kroz različite teme jednodnevnih tečaja. Kroz svaki tečaj ćemo obraditi temu u detalje, odgovoriti na sva vaša pitanja, podijeliti pokoju tajnu vrhunskih kuhara.

 

 • Grill – meso / povrće / riba

Zvuči tako jednostavno. I je jednostavno. A mi ćemo vam pokazati kako jednostavno možete do super roštilja. Koja je najbolja marinada za meso sa roštilja, kako napraviti sočanT-bone, pripremite povrće na žaru, kako ispeći ribu na roštilju...sve to.

 • Pasta / rižota

Kako napraviti tjesteninu kod kuće, koji su najbolji umaci uz određenu vrstu tjestenine, koja vina se najbolje slažu uz paštu, kako napraviti punjenu paštu. Rižoto – najbolja baza za rižoto, rižoto i plodovi mora, rižoto sa povrćem, rižoto na 100 načina

 • Bebe / priprema prvih kašica, razgovori o važnosti namirnica ( uz gostovanje nutricionista Nenada Bratkovića)

Jutarnji termin tečaja 10:00 – 13:00,

Izrada vlastite dječje hrane je laka, učinkovita i ekonomičana. Umjesto trošenja novca na gotovu dječju hranu, možete koristiti svježe proizvode, žitarice i meso koje imate pri ruci, a mi ćemo vam pokazati kako. Najbolje od svega, znat ćete točno čime hranite svoju bebu. Podijelit ćete sa nama sve nedoumice koje imate oko dječje ishrane, razmijenit iskustva sa ostalim polaznicima, dobiti savjete od nutricionista o uravnoteženoj ishrani koja prati vaše dijete od najranije dobi.

 • Dječje radionice, pogotovo za vrijeme školskih praznika

Tečaj od 4 dana po 2 sata.

Što sa klincima za vrijeme praznika? Jeste li razmišljali o tečaju kuhanja prilagođenom djeci? Ovo je sjajan oblik zabavne edukacije kroz koji djecu upoznajemo sa namirnicama, pripremom hrane, učimo ih zdravim obrocima, a djeca aktivno sudjeluju u procesu stvaranja obroka.

 • Celijakija i prehrana + intolerancija na gluten (uz gostovanje nutricionista Nenada Bratkovića).

Wikipedija kaže: Celijakija je nepodnošljivost organizma na gluten - bjelančevinu koje ima u žitaricama: pšenici, raži, ječmu. Posljedica je tipična glutenska enteropatija koja se manifestira kod nekih osoba i izaziva teško oštećenje sluznice tankog crijeva, zbog čega je umanjena resorpcija hrane.

Naučit ćemo vas kako pripremati hranu bez glutena, kako voditi zdrav život bez glutena.

 • Dijabetes i priprema hrane ( uz gostovanje nutricionista Nenada Bratkovića)

Sa dijabetesom nije lako živjeti. Postoji niz pravila kojih se morate pridržavati. Kroz nutricionistički vođene tejačeve kuhanja sa vama ćemo proći kroz raspored zdrave ishrane, pripremati obroke koji su namijenjeni kontroli dijabetesa. Valja imati na umu da su izbor hrane i Vaše prehrambene navike važne radi nadziranja Vašeg dijabetesa i dugoročnog zdravlja.

 • Zdrava škola mršavljenja nutricionista Nenada Bratkovića

Ove radionice dio su programa Zdrave škole mršavljenja. Kroz radionice govorimo o načinu pripreme namirnica u procesu mršavljenja s ciljem uklanjanja predrasuda o zdravoj prehrani.

 • Wellness food za duh i tijelo (uz gostovanje nutricionista Nenada Bratkovića)

Wellness hrana je posebno nježna prema želucu i lako je probavljiva. Ono što je važno su svježina i priprema sirovih sastojaka, koji bi trebali biti iz eko proizvodnje.

Zdrav i ukusan: wholefood.

Tajna wholefood-a je obraditi sastojke u prirodnom stanju što je više moguće. Ljepota je u tome da se radi o namirnicama koje su nam dostupne u svakodnevnom životu; postoje samo preporuke kako sastaviti što bogatiji, raznovrsniji i šareniji plan obroka.

 • Vegetarijanstvo

Latinski: vegetus = zdrav, čio, krepak.

Vegetarijanska prehrana je prehrana bez mesa, odnosno životinjskih proizvoda. Kakvi god bili razlozi za vegetarijanstvo, mi ćemo vas naučiti kako pripremati vegetarijansku kuhinju.

 • Divljač

Gulaš, čobanac, špikanje, mariniranje, crno vino, bijelo vino...možemo vas naučiti

 • Hrana i pivo

Pivo se smatra jednim od najstarijih alkoholnih pića u povijesti. Kombiniranje piva i hrane danas je već umjetnost, u kojoj se razmatraju boje, okusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome, i naravno prigoda u kojoj se konzumiraju određena piva. No pivo kao dio pripreme određenog jela je nešto što nije svakodnevnica, a mi ćemo vam pokazati kako i što od hrane možete sljubiti s pivom.

 • Hrana i vino 

Jeste li znali da:

Vino možemo koristiti u pripremi ribe,

Vino može poslužiti kao važan sastojak u marinadama

Vino može pomoći u spremanju i pirjanju hrane

Vino možemo koristiti i u pripremi kolača!

I još mnogo drugih tajni i spravljenih recepta, kao i degustacija raznih vina očekuje vas na ovom tečaju.

 • Od predjela do deserta

Kako u 3 slijeda napraviti cjeloviti ručak, bogat nutricionističkim vrijednostima, u vrlo kratkom vremenu u kojemu će vaši gosti uživati, a vi zablistati u punom sjaju. Donosimo vam ideje kojima ćete unaprijed osmisliti tjedni meni, za koji vam neće trebati puno vremena kod pripreme, a rezultati će biti vrhunski.

 • Torte i kolači – gost predavač

Vječno dobra inspiracija za one koji žele naučiti pripremati kolače, osnove kod pripemanja, ali i za one koji žele naučiti više. Kako dekorirati tortu, kako koristiti fondant u dekoriranju ...i još mnogo toga pokazat će vam gost predavač. Konkretna tematika tečaja ovisi o predavaču, stoga nas pratite jer svaki put je drugačija tema u obradi.

 • Čokolada – gost predavač

Drevni Maje su je smatrali hranom bogova i nisu pogriješili: čokolada je božanstvena i zaista dobra za zdravlje.

Mi vam je donosimo u prehrani. Razotkrit ćemo zajedno istine i laži o čokoladi, pripremiti je na razne načine, saznati razloge za što je dobra u zdravstvenom pogledu.

 • Kaj su jeli naši stari

Ne, ovo nije Vrbovački gastro festival.

Ovdje vam pokazujemo tradicionalna jela naših baka, spravljamo za vas starohrvatska jela: domaći žganci s čvarcima, krvavice, krpice sa zeljem, šnenokle, zlevanka i još mnogo toga spremamo, prenosimo na buduće generacije.

Da se ne pozabi.

 • Kruh i peciva

Provedite dan u izradi finih peciva, foccacia, ciabatta, raznih kruščića, naučite sve o načinu kako napraviti domaći fini kruh i razne varijacije na temu. I za kraj, vrhunska home made pizza vaših ruku djelo. Otići ćete puni samopouzdanja inspirirani za nastaviti kod kuće.

 • Domaći sirevi - opg proizvođači sirari gostovanje

Ako ste ljubitelj sira ili pak ne znate ništa o siru, ovo je pravo mjesto za vas.

Naši gosti će vam predstaviti svoje srireve i naučiti vas što je potrebno za dostojno uživanje u siru, kako rezati sir, kako čuvati sir, koju kombinaciju sira i vina odabrati te mnoštvo drugih informacija.

 • Lady food and wine night

Okupite svoje najbolje prijateljice, vrijeme je za večernji izlazak! Večernji izlazak uz divnu hranu i savršena vina i koktele, u opuštajućoj atmosferi.

Termin održavanja događaja je u večernjim satima prema vašim potrebama

 • Macroni

Makroni…ti mali francuski kolačići šarenih kora okruglog oblika, punjeni kremama raznih okusa. Čokoladni, voćni, od badema, kestena, vanilije, limuna, lavande….postoji bezbroj kombinacija, i svaka je posebna na svoj način.

Spremamo dašak pariške patiserije za vas, sa vama.

 

 

Termin održavanja tečaja: 17:00- 20:00 (osim za drugačije navedene termine kod specifičnih događaja), prema unaprijed određenom kalendaru događanja

Opis tečaja:

Tečajeve i radionice osmislili smo kao ugodno druženje sa maksimalno 8-10 polaznika koji mogu aktivno sudjelovati te promatrati i degustirati pripremljene delicije. Polaznicima su osigurane sve potrebne namirnice, pisani materijali, pića po izboru te naravno odgovori na sva pitanja koja postave.

Broj polaznika: 8-10 polaznika

Način plačanja: Minimalno 2 radna dana unaprijed uplatiti tečaj u cijelosti

 

 

 

Tečaj: Riba

Opis tečaja:  O ribi govorimo dva dana.

Učimo vas kako pravilno ribu čistiti, filetirati, pripremati bilo da se radi o kuhanju, prženju, spremanju na pari, ili na žaru, te kako je čistiti pred samo posluživanje.

Teme po danima:

1. Slatkovodna i morska riba;

2. Školjke / plodovi mora

 

Tečajeve i radionice osmislili smo kao ugodno druženje sa maksimalno 8-10 polaznika koji mogu aktivno sudjelovati te promatrati i degustirati pripremljene delicije. Polaznicima su osigurane sve potrebne namirnice, pisani materijali, pića po izboru te naravno odgovori na sva pitanja koja postave.

Termin održavanja tečaja: 17:00- 20:00 ( osim za drugačije navedene termine kod specifičnih događaja), prema unaprijed određenom kalendaru događanja

Broj polaznika: 8-10 polaznika

Način plačanja: Minimalno 2 radna dana unaprijed uplatiti tečaj u cijelosti

Podaci za uplatu: navedeni u ovoj stranici

 

 

Tečaj: Meso

Opis tečaja: Njegovo veličanstvo: meso

Prati nas od samog nastanka čovjeka pa do danas i ključna je namirnica u gotovo svakoj kuhinji. Meso pripremamo na neizmjerno puno načina. Svaka vrsta mesa je priča za sebe.Kroz trodnevni tečaj obrade mesa pokazat ćemo vam sve poznato i nepoznato: od toga koju vrstu mesa koristiti za određeno jelo, do toga kako ga obraditi, što je to slow kuhanje i sve drugo.

Teme po danima:

1. Perad

2. Govedina / teletina / junetina

3. Svinjetina / janjetina

 

Tečajeve i radionice osmislili smo kao ugodno druženje sa maksimalno 8-10 polaznika koji mogu aktivno sudjelovati te promatrati i degustirati pripremljene delicije. Polaznicima su osigurane sve potrebne namirnice, pisani materijali, pića po izboru te naravno odgovori na sva pitanja koja postave.

Termin održavanja tečaja: 17:00- 20:00 ( osim za drugačije navedene termine kod specifičnih događaja), prema unaprijed određenom kalendaru događanja

Broj polaznika: 8-10 polaznika

Način plačanja: Minimalno 2 radna dana unaprijed uplatiti tečaj u cijelosti

Podaci za uplatu: navedeni u ovoj stranici

 

 

Tečaj: Tijesto

Opis tečaja: Tijesto na 1001 način.

Postoje tolike vrste tijesta i raznih jela koja se od njega rade da nam tečaj stane u tri dana (i više). Zabavno, edukativno, drugačije, inspirativno, kladimo se da neke stvari će vam biti potpuni novitet. Naučit ćemo vas kako mijesiti, koja brašna upotrebljavati, kako napraviti domaće lisnato tijesto, što je orly.....

Teme po danima:

1. Lisnato

2. Prhko, dizano

3. Pivsko, orly, muffins

 

Tečajeve i radionice osmislili smo kao ugodno druženje sa maksimalno 8-10 polaznika koji mogu aktivno sudjelovati te promatrati i degustirati pripremljene delicije. Polaznicima su osigurane sve potrebne namirnice, pisani materijali, pića po izboru te naravno odgovori na sva pitanja koja postave.

Termin održavanja tečaja: 17:00- 20:00 ( osim za drugačije navedene termine kod specifičnih događaja), prema unaprijed određenom kalendaru događanja

Broj polaznika: 8-10 polaznika

Način plačanja: Minimalno 2 radna dana unaprijed uplatiti tečaj u cijelosti

Podaci za uplatu: navedeni u ovoj stranici

 

 

Tečaj europske kuhinje

Opis tečaja: Europa na tanjuru

Svaka kultura novi i svoju gastro ponudu koja ju čini drugačijom od ostalih. Donosimo vam najpopularnija jela Europe u 5 dana europskog stola. Prijavite se na sve ili na pojedini tečaj kuhanja prema tematici koja vam je zanimljiva, a mi ćemo u duhu te zemlje pripremit za vas jela/stol koja će na dostojanstven način predstaviti gastronomsko putovanje izvan granice Lijepe naše.

Teme po danima:

1. Italija

2. Španjolska

3. Francuska

4. Skandinavija

5. Grčka

 

Tečajeve i radionice osmislili smo kao ugodno druženje sa maksimalno 8-10 polaznika koji mogu aktivno sudjelovati te promatrati i degustirati pripremljene delicije. Polaznicima su osigurane sve potrebne namirnice, pisani materijali, pića po izboru te naravno odgovori na sva pitanja koja postave.

Termin održavanja tečaja: 17:00- 20:00 (osim za drugačije navedene termine kod specifičnih događaja), prema unaprijed određenom kalendaru događanja

Broj polaznika: 8-10 polaznika

Način plačanja: Minimalno 2 radna dana unaprijed uplatiti tečaj u cijelosti

Podaci za uplatu: navedeni u ovoj stranici

 

 

Tečaj azijske kuhinje i orijenta

Opis tečaja: 

Ne morate putovati na daleki Istok da biste kušali azijsku hranu, mi je donosimo vama. Hrvatima egzotični začini, sushi i wok nisu na svakidašnjem meniju, ali u tjednu azijske kuhinje približit ćemo vam ih, naučit kako ih spremati kod kuće. Tjedan završavamo sa turskom kuhinjom, za koju se smatra da je jedna od tri glavne svjetske kuhinje zbog raznolikosti recepata, upotrebe prirodnih sastojaka, okusa i aroma koji utječu na sva osjetila i zbog svog utjecaja na ostale kuhinje širom Evrope, Azije, Bliskog Istoka i Afrike. Turska kuhinja predstavlja most između dalekoistočnih i mediteranskih kuhinja, s naglaskom na prirodnim aromama i okusima sastojaka.

Teme po danima:

1. Japan

2. Kina

3. Indija

4. Maroko

5. Turska

 

Tečajeve i radionice osmislili smo kao ugodno druženje sa maksimalno 8-10 polaznika koji mogu aktivno sudjelovati te promatrati i degustirati pripremljene delicije. Polaznicima su osigurane sve potrebne namirnice, pisani materijali, pića po izboru te naravno odgovori na sva pitanja koja postave.

Termin održavanja tečaja: 17:00- 20:00 (osim za drugačije navedene termine kod specifičnih događaja), prema unaprijed određenom kalendaru događanja

Broj polaznika: 8-10 polaznika

Način plačanja: Minimalno 2 radna dana unaprijed uplatiti tečaj u cijelosti

Podaci za uplatu: navedeni u ovoj stranici

 

 

Tečajevi se organiziraju na bazi mjesečnog plana. Tema tečaja ovisi o interesu za tečajeve. Navedeni tečajevi su smjernice i ne prikazuju stalnu ponudu. Za sva pitanja obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pogledajte kalendar događanja. Majstor kuhar d.o.o. zadržava pravo izmjene rasporeda.