Vaš Majstor kuhar tim

Za nas je hrana više od namirnice. Ona je otkrivanje nepoznatog, usavršavanje poznatog, vječna inspiracija za stvaranje novog. Majstor kuhar tim čine gastro stručnjaci koji znanje i strast prema hrani dijele sa polaznicima Studia:
 
Branko Ognjenović

Akademik kulinarstva, nositelj prestižne titule World Master Chef,  predavač gastronomije i gastroenologije, osnivač Kulinarskog Studia „Majstor kuhar“. Kao renomirano ime hrvatskog kulinarstva, Branko je „oznaka kvalitete“ za bilo koji gastro event. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri kuhao sa velikanima gastronomije, bio izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije, predvodnik ekipa na kulinarskim olimpijadama, sudac na međunarodnim kuharskim natjecanjima, kuhao je za razne predsjednike i političke dužnosnike, te za mnoge druge poznate ličnosti.Iako iza sebe ima respektabilnu karijeru, sebe opisuje samo jednom rečenicom „Volim ljude i sretan sam kad ih mogu uveseljavati hranom“.

Branko o hrani:

 "Jedini začin koji se ne može kupiti jest ljubav. To je začin s kojim ja najradije kuham."

Sabina Jalšić

Turistička menađerica, koordinatorica, kuharica – poslovno ukratko. Kada zovete naš Studio, njezin glas vas dočeka, sa njom dogovarate suradnju, ona zna sve detalje koji vas zanimaju ili bi vas mogli zanimati vezano uz usluge Studia. Strastveni ljubitelj hrane, vizionarskog pogleda na gastronomiju. Najteža, ali i najbolja škola koju je u životu prošla je upravo ona Brankova.

Sabina o hrani:

"Kad sam dobre volje - kuham, kad sam tužna - kuham, kad sam loše volje  - kuham, kad sam sretna -  kuham. Zapravo...stalno kuham. Kuhanje je moja strast i dio mene."

Dario Lide

Ovaj mladi talentirani kuhar sa osmogodišnjim iskustvom prošao je sve od šegrta do šefa. Danas samostalno vodi kuhinju restorana Vinkl. Ključ svega, kaže Dario, je dobra organizacija, Voli koristiti tradicionalne namirnice, ali ubrzati njihovu pripravu, pojednostaviti postupak, a sve kako bi se više vremena trošilo na užitak u samoj degustaciji jela.

Dario o hrani:

"Ništa nam nije teško. Sve dok ima hrane o kojoj možemo raspravljati. Kroz tanjur, naravno."

Kuhari bez granica

Udruga „Kuhari bez granica – Renato“, okuplja kolege kuhare iz cijeloga svijeta. Udruga ima zadatak omogućiti djeci UZV srca . Želimo svima, a ponajprije onima sa slabijim imovinskim statusom omogućiti takvu vrstu pregleda kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana ili ne. Spasimo li jedno dijete time, puno smo učinili. U Studiu često ugostimo kolege kuhare koji za naše polaznike održe tečaj kuhanja. Pratite kalendar događanja kako bi saznali tko je sljedeći gost kuhar na tečaju.

 
Nenad Bratković

Magistar nutricionizma, sveučilišni magistar fitofarmacije i dijetoterapije jedan je od (najistaknutijih) najaktivnijih hrvatskih nutricionista. Direktor je i vlasnik tvrtke NutriConsult za konzalting u nutricionizmu te dugogodišnji voditelj svojeg nutricionističkog savjetovališta. Ljubitelj je zdrave i ukusne hrane, uvijek spremno otvoren za nove okuse i mirise iz kuhinje. Zanimljivosti: Obožava grah na tisuću načina, variva (čušpajze), pečenu ribu i maslinovo ulje, a kao pravi kontinentalac i rođeni Zagorec ne želi se odreći zagorskih štruklji i bučnice, koje naprosto obožava. Na pitanje koji je najbrži i najjednostavniji zdravi fast-food obrok, ističe: “domaći svježi sir, luk, češnjak, rajčica i nekoliko kapi bučinog ulja te malo domaćeg kukurzno-raženog kruha”.

Nenad o hrani:

"Zdrava prehrana nikako ne znači dosadnu i sterilnu prehranu, već ona mora pružati i gastronomski užitak te pobuditi okusne pupoljke i mirisnu senzaciju. Hrana ima farmakološka svojstva, i treba biti u službi zdravlja. No, jedući hranu, ujedno trebamo ispuniti i njezinu nepobitnu emotivnu i društvenu ulogu, dokazanu tijekom povijesti kroz stoljeća i tisućljeća razvoja međuljudskih odnosa. Treba uvijek težiti tome da hrana i pripremljeni obrok pruži i gastronomski doživljaj, ali ujedno da bude i funkcionalna - u službi zdravlja, bilo da je riječ o mršavljenju, sportskoj prehrani ili pak o dijetoterapiji određenih bolesti. "

 

 

 

Partneri Studia:

Prijatelji vinari: