Recepti

Pile u crnom vinu

Detalji recepta

( 3 Ocjene ) 
Ispis recepta Preporuka recepta Facebook za podjeliti

Piletina je naziv za meso dobijeno od domaćih kokoši. Piletina je najčešća vrsta mesa peradi u svijetu. Za proizvodnju mesa najvažnije su "teške" pasmine, zatim kombinirane, a rjeđe lake pasmine.

Lista sastojaka

Sastojci za Porcije



0,25kgPiletina
0,05kgMrkva
0,05kgCeler
0,05kgLuk
0,05kgŠampinjoni
0,05lCrno vino
0,01kgMaslac
0,01lUlje
0,02kgSol
0,01kgPapar

Priprema

Piletinu narežemo na željene komade, posolimo i naglo prepržimo na masnoći da dobije zlatno-žutu boju. Po tvrdoći dodajemo povrće rezano na kocke, podlijemo malo s vodom i pustimo da se lagano pirja. Podlijemo crnim vinom i pirjamo sve zajedno dok meso ne bude mekano. Zatim dodamo prethodno prepržene šampinjone i ostatak maslaca. Sve skupa prokuhamo da dobijemo gustoću umaka i serviramo uz krokete od krumpira.

Bilješke

Piletina, kao i meso ostalih peradi, se brzo i lako priprema, servira i ima poželjna organoleptička svojstva. Mišićna vlakna su nježna i bez teškoća se probavljaju u probavnom sustavu.

Komentari



Only registered users may submit comments, please log in if you want o comment