Recepti

Juha riječnih ribara (fiš paprikaš)

Detalji recepta

( 3 Ocjene ) 
Ispis recepta Preporuka recepta Facebook za podjeliti

Postoji li bolji i popularniji način za pripravu riječne ribe od paprikaša? Mislim da nema. Ovo tradicionalno jelo najraširenije je u Slavoniji i Baranji. Učinite ga toliko ljutim koliko možete podnijeti.

Lista sastojaka

Sastojci za Porcije



0,10kgŠaran
0,10kgSom
0,07kgLuk crveni (manja glavica)
0,05kgPaprika mljevena
0,02kgCeler
0,01kgČešnjak
0,05lBijelo vino
-*Sol, papar po potrebi
0,01lUlje
0,05kgŠiroki rezanci
-*Čili papričica po želji

Priprema

Luk sitno nasjeckamo i naglo prepržimo na masnoći. Dodajemo crvenu papriku, malo prepržimo. Podlijemo ribljim temeljcom (vodom) i pustimo da lagano prokuha. Zatim dodajemo celer rezan na ploškice, začine – sol, papar, čili papričicu, i pustimo da prokuha. Dodajemo komade ribe, podlijemo bijelim vinom, dotjeramo okus i lagano pirjamo. Više ne miješamo kuhačom, već smo povremeno protresemo posudu. Široke rezance skuhamo u slanoj vodi, ocijedimo ih, stavimo ih u posudu sa strane, a okolo poslažemo ribu prelivenu u umaku u kom se pripremao.

Bilješke

Fantastičan paprikaš, a pritom jako ukusan i zdrav obrok za cijelu obitelj.

Komentari

Jere
Petak, 30 Svibanj 2014 20:38
Istina, ja probao skuhati i stvarno ispadne odličan!


Only registered users may submit comments, please log in if you want o comment